Bemiddeling

In sommige gevallen kan het zijn dat een oplossing voor een geschil omtrent de vloer al binnen handbereik ligt. Dan kan het fijn zijn een onafhankelijke derde partij in te schakelen die de rol als bemiddelaar inneemt en zorgt dat het proces goed verloopt en daarmee eventuele juridische stappen voorkomt. Voor bemiddeling is het van belang dat beide partijen open staan voor een passende oplossing en het maken van afspraken. Inzake bemiddeling kunnen de partijen ervoor kiezen om een vaststellingsovereenkomst aan te gaan. In deze vaststellingsovereenkomst kan van tevoren worden bepaald dat het advies van de bemiddelaar als bindend wordt beschouwd, ook als dit nadelig is voor één van de twee partijen. Ook de kosten van de bemiddeling kan hierin van tevoren worden verdeeld of toegewezen worden aan één van de partijen. Een vaststellingsovereenkomst voorkomt eventuele problemen na afloop van de bemiddeling.

Schikkingsovereenkomst

U kunt er na de bemiddeling samen met de wederpartij voor kiezen om het resultaat van de bemiddeling vast te laten leggen in een schikkingsovereenkomst. In deze overeenkomst tussen de partijen staat precies vermeld hoe de partijen tot een oplossing gaan komen en welke stappen ze hierbij gaan nemen. De partijen ondertekenen vervolgens de overeenkomst en beschouwen het document als bindend.

 

NEEM CONTACT OP

Voor verdere informatie over mijn diensten en tarieven kunt u telefonisch contact met ons opnemen, een e-mail sturen of het contactformulier invullen. U kunt binnen 24 uur een reactie verwachten op uw contactaanvraag.

Menu